ÖZEL YETENEK SINAVI ADAY KAYIT İŞLEMİ

03/08/2012 : 11:55

Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde bu yıl açılan Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne 120 öğrenci alınacak.

Bartın Üniversitesi BESYO bünyesinde 2012-2013 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayacak olan Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne 60 normal öğretim, 60 ikinci öğretim olmak üzere 120 öğrenci alınacak.

Antrenörlük Eğitimi Bölümünün temel hedefi, bilimsel temellerde yapılan antrenmanların ve spor faaliyetlerinin geniş kitlelere yayılmasını ve üst düzeyde sporcu yetiştirilmesini sağlamaktır. Bu kapsam doğrultusunda temelde antrenman (hareket) eğitimini esas alan bu bölümde, birçok  bilim alanında yapılan çalışmalar çerçevesinde eğitim faaliyetleri sürdürülmektedir. Öğrenciler, uzmanlaştıkları alanda yoğun bir eğitim alırken, bunun yanı sıra spor bilimlerine ait birçok bilgiyi edinmektedirler. Bu bölümden mezun olan öğrenciler “Antrenör” ünvanı alırlar.

Bölüm mezunları, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, amatör-profesyonel spor kulüplerinde antrenör olarak çalışırlar. Ayrıca özel spor salonlarında ve turizm sektörü gibi sportif aktivitelerin öğretilmesinde ve organizasyonlarda görev alabilirler.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nün dışında bu yıl ikinci defa öğrenci alacak olan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne de 60 öğrenci alınacak.