BESYO kesin kayıtları hakkında!!!

KESİN KAYITLAR HAKKINDA!!!

Adayların yerleştirme puanları dikkate alınarak yerleştirme puanı en yüksek olandan başlanarak sıralaması yapılır. Asıl aday listesinde yer alıp bu kılavuzda ilan edilen kayıt tarihlerinde kesin kayıt yaptırmayan aday, kayıt hakkından vazgeçmiş sayılır ve hiçbir şekilde kayıt hakkı talep edemez.

Yüksekokulumuza asıl olarak yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları
10 -12 Eylül 2018 (Saat 17:30’a kadar) tarihlerinde mesai saatleri içerisinde, Yüksekokulumuzda yapılacaktır.

Kontenjan dolmadığı takdirde kayıtlar 12 Eylül 2018 tarihinde yapılacak ilanlara göre yedek listeden sırayla yapılacaktır.

Yedek listede adı bulunup da belirtilen gün ve saatte başvuruda bulunmayan adaylar haklarını kaybetmiş sayılır.

Asıl aday, kayıt süresi içerisinde kesin kaydını yaptırmadığı takdirde, yerine ilk sırada bulunan yedek adaya kayıt hakkı verilecektir. Yedek aday listesinde yer alıp bu kılavuzda ilan edilen kayıt tarihlerinde kesin kayıt yaptırmayan aday, kayıt ve yedeklik hakkından vazgeçmiş sayılır ve hiçbir şekilde kayıt hakkı talep edemez.

Kayıt yaptırmayan asıl adayların yerine yedek listesinden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları ise 13 -14 Eylül 2018 tarihlerinde saat 17.30 a kadar yapılacaktır.

Açıklanan yedek liste kaydından sonra yine de kontenjan dolmazsa kılavuzun “ÖNEMLİ TARİHLER” tablosunda belirtilen 2. Yedek listeler açıklanacak ve kalan kontenjanlara adaylar puan sırasına göre sıralanıp kayıt yapılacaktır.

Yüksekokulumuz web sitesinden açıklanan yedek listeler resmi duyuru niteliğindedir.  Web sitesindeki yedek liste duyurularından başka duyuru ve bildirim yapılmayacaktır. Adaylar web sitesindeki duyuruları takip etmek zorundadır.

Aday ikinci öğretim bölümünü kazanıp kesin kayıt yaptırdıktan sonra, kayıt sildirmesi halinde kesin kayıt için yatırdığı harç ücreti kesinlikle geri ödenmez.

Ancak ikinci öğretim bölümünü kazanıp kesin kayıt yaptırdıktan sonra yedek kayıt döneminde yüksekokulumuzun normal öğretim bölümlerinin birisine yedekten kesin kayıt yaptırırsa dilekçeyle başvurması halinde ikinci öğretim bölümüne kesin kayıt için yatırdığı harç ücreti geri ödenir.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
2018 YKS Sonuç belgesi

1.  Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  2. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.
  3.  Öğretim öğrencileri için katkı payının ödendiğine dair banka dekontu

(Yeni kayıt yaptıran 2. Öğretim öğrencileri  577,50 TL.  harç ücretleriniZiraat Bankası Bartın şubesi  TR 24000 10000 52 51609669 5001

nolu hesaba “ BESYO 2. Öğretim harç ücreti”  açıklamasını yazdırıp yatıracaklardır.)

4- 19 Yaşını doldurmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesi,
      5- 6 Adet vesikalık 4,5x6 boyutunda fotoğraf.
      6-Sağlık Kurulu Raporu (Heyet Raporu) : (Tam teşekküllü hastanelerden alınacak ve “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bölümlerine kayıt yaptırmasında herhangi bir sakınca yoktur.” ibaresi bulunacak.)

*Sağlık Kurulu Raporu Özel Hastanelerden alınabilir.

7- Engelli Adaylar; ÖSYM Sınav Kılavuzu sayfa 32-40 de açıklanan engel durumları doğrultusunda “Eğitim görmelerine mani olmayacak düzeyde engelli olmaları ve bu durumlarını bir üniversite veya devlet hastanesinden aldıkları “engelli sağlık kurulu raporu”
       8- Kayıttan önce belirlenip, üniversitemiz tarafından ilan edilecek diğer belgelerin asılları veya üniversitemizden onaylı suretleri.

Not: İstenen belgelerde değişiklik olması durumunda kayıt tarihinden önce Yüksekokulumuzun internet sayfasında gerekli belgeler ilan edilecektir.

Yabancı Öğrencilerden Kesin Kayıt İçin İstenen Belgeler:

Başvurusu kabul edilen adayın kaydının yapılabilmesi için aşağıdaki belgelerin ibraz edilmiş olması gerekir.

1. Adayın, üniversite tarafından yapılacak Türkçe Dil Sınavında başarılı olduğunu yada TÖMER’in A veya B dil düzeyine ulaştığını gösteren belgenin aslı,
  2.  Lise diplomasının Türkiye Temsilciliği tarafından onaylanmış tercümesi ve diploma aslı,
  3. Lise diplomasının ülkemizdeki liselerden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren T.C. Millî Eğitim Bakanlığından ya da Türkiye Temsilciliğinden alınacak Denklik Belgesi aslı,
  4.  Not Durum Belgesinin (Transkript) Türkiye Temsilciliği tarafından onaylanmış tercümesi ve aslı,
  5. Pasaportun fotokopisi ve incelendikten sonra iade edilmek üzere aslı,
  6.  Öğrenim ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontu, (öğrenim ücretleri kılavuzda belirtilmiştir.
  7.  Teminatın bloke edildiğini gösteren banka dekontu, (teminat miktarı kılavuzda belirtilmiştir.)
  8.  Öğrenim ikamet izin belgesi(Öğrenci, kayıt yaptırdıktan sonra en geç bir ay içerisinde kayıt yaptırdığı akademik birime teslim edecektir.)
  9. Varsa her hangi bir devlet üniversitesi tarafından yapılan YÖS sınavını kazandığına dair belge
  10. 6 Adet vesikalık 4,5x6 boyutunda fotoğraf.
  11. Sağlık Kurulu Raporu (Heyet Raporu) : (Tam teşekküllü hastanelerden alınacak ve “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bölümlerine kayıt yaptırmasında herhangi bir sakınca yoktur.” ibaresi bulunacak.)

ÖNEMLİ NOT: 1- Yabancı Öğrenciler, bu kılavuzdaki şartları yerine getirmenin yanında Bartın Üniversitesi’nin Yabancı Uyruklu Öğrencilerle ilgili yönergesi ile 2018-2019 Akademik Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzundaki şartları da yerine getirmek zorundadırlar.

Detaylı Bilgi İçin:

*Bartın Üniversitesi 2018-2019 akademik yılı yabancı uyruklu öğrenci kılavuzu

*Bartın Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Kayıt ve Kabul Esasları Yönergesi

*Bartın University Admission and Registration Instruction of Foreign Students.