"Kadın Sporcu Üçlemesi" Konferansı

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Spor Kulübü tarafından “Kadın Sporcu Üçlemesi” konulu konferans düzenlendi.

Konferansın açılışında konuşan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat KUL, bilimsel alanda sporda cinsiyet konusunun uzun zamandan beri tartışıldığını belirterek, kadınların spor ve fiziksel aktiviteye katılma noktasında politikalar oluşturmak gerektiğini söyledi.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet GÜNAY, kadınların spor ortamındaki önemi ve var olan potansiyellerine yönelik ihtiyaca değinerek “Özellikle ülkemizde erkek egemen bir spor yapılanması var. Kadın sporda gizlenen, saklanan bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatta büyük kulüplerimizin bayan takımlarında erkek antrenörler, erkek teknik direktörler ve erkek spor eğitmenleri var. Sporda kadın sayısı artmalı ve kadınlarımız sporun değişik platformlarında yer almalıdır.” dedi.

Kadınların biyolojik olarak sporda dezavantajlı kılan üç faktörün olduğunu da kaydeden Prof. Dr. Mehmet GÜNAY “Spor yapan kadınlar bazı problemlerle karşılaşabilmektedir. Bu problemlerin arasında en ciddi olanı yapılan araştırmalarda ortaya konan üç problemdir. “Kadın Sporcu Üçlemesi” denilen bu problemle bayan sporcularımız enerji, menstrüel ve kemik sorunları yaşamaktadır.” diye konuştu.

Konferans, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat KUL, Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taner BOZKUş ve  Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Halil ıbrahim YILDIZ katkılarından dolayı Prof. Dr. Mehmet GÜNAY’a plaket ve çiçek takdim etmesinin ardından son buldu.

Tel: 0378 223 54 08 Belge Geçer: 0378 223 54 07 E-posta: besyo@bartin.edu.tr