3'den 93'e Herkes için Spor

Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Spor Kulübü tarafından “Herkes ıçin Spor ve Yaşam Kalitesi” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansın açılışında konuşan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat KUL “2015-2016 Akademik yılı boyunca birçok konferans planladık. Öğrencilerimiz bu etkinliklerde alanında tanınmış ve uzman kişilerle bir araya gelecek. Böylece öğrencilerimizin kendilerini daha da geliştirmelerine fırsat tanımış olacağız. Bu konferanslarımızın ilkinde de Herkes ıçin Spor Federasyonu (HıS) Başkanı ve Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdal ZORBA’yı ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz.” dedi.

Daha sonra HıS Başkanı Prof. Dr. Erdal ZORBA “Herkes ıçin Spor ve Yaşam Kalitesi” konulu konferansı verdi. Zorba, küçükten büyüğe herkesin spora teşvik edilmesi gerektiğini belirterek “Federasyon olarak biz ülkemizdeki herkesin spor yapması ve sağlıklı yaşaması konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Sporun kitlelere yayılmasını teşvik ediyoruz. Vizyonumuzun başında 3’ten 93’e herkesin yaşam kalitesini artırmak geliyor. Sporun yaygınlaşması için çeşitli aktiviteler düzenlemek gerekiyor. ınsanlar doğru beslenerek, vücutlarını doğru kullanarak ve zararlı alışkanlıklardan uzaklaşarak yaşam kalitesini artırabilir.” dedi.

Konuşmasında Türkiye’de spor kültürünün oluşturulması gerektiğinin de altını çizen Zorba, “Spora olan tutkusuyla sağlıklı, ekonomisi gelişen, olimpiyat oyunları düzenleyen, sporcularına destek veren ve geleceğe umutla bakan bir Türkiye istiyoruz.” diye konuştu.

Tel: 0378 223 54 08 Belge Geçer: 0378 223 54 07 E-posta: besyo@bartin.edu.tr