image/svg+xml
image/svg+xml

Mizgin Ay, kendi rekorunu tekrarlayarak şampiyonluğa koştu...

Yüksekokulumuz öğrencisi, Milli Sporcu Mizgin Ay, Türkiye Büyükler ve U20 Salon Atletizm Şampiyonası’nda kendisine ait U20 rekorunu egale etti.

İstanbul’daki Turkcell Türkiye Büyükler ve U20 Salon Atletizm Şampiyonası’nda 60 metrede gençler birinciliğini Yüksekokulumuz öğrencisi, Milli Sporcu Mizgin Ay kazandı. Seçmede hafif bir sakatlık yaşamasına rağmen 7.59 koşan Mizgin Ay, finalde 7.38 koştu. Geçen yıl Balkan’da iki kez yaptığı U20 Türkiye rekoru olan bu dereceyi üçüncü kez gerçekleştiren Mizgin Ay, müsabakayı ‘rekor egale’ ile noktaladı.

Bakan Kasapoğlu, Mizgin Ay’ı tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Turkcell Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nın son gününde Ataköy Salonu’na gelerek hem yarışmaları izledi hem de madalya verdi.

Bakan Kasapoğlu, salonu turlayıp yarışa hazırlanmak için ısınan, yarışını bitiren ve müsabakaları izleyen atletlerle sohbet edip, fotoğraf çektirdi. Şeref tribününde dünya şampiyonu sprinter Mizgin Ay ile de bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, milli atletten çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi aldı.

Aldığı yeni başarıdan dolayı Mizgin Ay’ı tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencimiz, Milli Sporcumuz Mizgin Ay, aldığı başarılarla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Mizgin, hem ülkemizi hem de üniversitemizi katıldıkları müsabakalarda en iyi şekilde temsil ediyor. Aldığı başarılarla bizleri gururlandırarak daha önce aldıkları derecelere yenilerini ekliyor ve kendi rekorunu ‘egale’ ediyor. Dünya şampiyonu öğrencimizi kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyorum. Bu düşüncelerle desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na;  bizleri yakından takip ederek, takdirlerini her zaman ifade eden ve yüreklendiren YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç hocamıza da şükranlarımı sunuyorum. Bölgesel iş birliğimizin sağlanması ve teşviklerinden dolayı Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner nezdinde ilimizdeki bu birlikteliğin oluşmasında emeği geçen tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca, öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için büyük bir gayret gösteren BESYO Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Güçlü’yü ve öğretim elemanlarımızı da tebrik ediyorum.” dedi.

  • Fakültemizden 75. Yıl Huzurevine Ziyaret

  • Fakültemizde Yapay Zeka Eğitimi Düzenlendi

  • Fakültemizde 2023 Yılı Genel Değerlendirme Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Fakültemizde Afet Farkındalık Eğitimi, Afetlerde Doğru Davranış Şekilleri ve Gönüllülük Eğitimi Verildi

  • BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi Karabük Üniversitesi Sosyalfest2024'te

  • Fakültemize Emeği Geçen Personelimiz Uğurlandı.

  • Başarılı Personellerimize Belgeleri Takdim Edildi

  • Fakültemiz Öğrencilerinden Bronz Madalya

  • FAKÜLTEMİZ TRT SPOR YILDIZ EKRANLARINDA

  • Fakültemiz Mezunu Zeynep YETGİL'den Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya