BESYO mezunlarının antrenörlük belgesi denklik işlemleri için izleyeceği adımlar!!

BESYO mezunları aldıkları seçmeli ve uzmanlık derslerini belgelemeleri halinde Antrenörlük Belgeleri alabilmektedirler.

Aşağıda Antrenör Eğitim Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ele alınmış ve hangi şartlarda hangi antrenörlük belgesine sahip olunacağı açıklanmıştır.

Ayrıca Antrenörlük Belgesi talep ederken izlenecek yol ve yöntem ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.

Uzmanlık (ihtisas) belgesiyle hangi kademe antrenörlük belgesi alabilirim?

Uzmanlık belgesiyle (İhtisas) Antrenör Eğitimi Yönetmeliğinin 20. Maddesine göre; "Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlardan eğitim gördükleri spor dalındaki ihtisasları ile ilgili olarak durumlarını belgelemeleri şartıyla seçmeli (uzmanlık) spor dalında II. Kademe (Antrenör) antrenör belgesi verilir.

Aldığım seçmeli ders için antrenörlük belgesi alabilir miyim?

Evet alabilirsiniz. Antrenör Eğitimi Yönetmeliğinin 20. Maddesine göre "Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olup herhangi bir spor dalında ihtisas eğitimi almayan ancak bir spor dalında seçmeli olarak eğitim alanlara, o dalda, I. Kademe (Yardımcı Antrenör) antrenörlük belgesi verilir."

Tüm seçmeli dersler için antrenörlük belgesi alabilir miyim?

Hayır alamazsınız. Sadece bir branştan belge alabilirsiniz. Antrenör Eğitimi Yönetmeliğinin 20. maddesine göre uzmanlık belgesi almayanlar seçmeli ders olarak gördüğü bir spor branşından antrenörlük belgesi alabilir.

Hem uzmanlıktan hem de seçmeli dersten antrenörlük belgesi alabilir miyim?

Hayır alamazsınız. Ya uzmanlıktan ya da seçmeli derslerden birinden belge alabilirsiniz. Antrenör Eğitimi Yönetmeliğinin 20. maddesine göre uzmanlık belgesi alanlar 2. Kademe, alamayanlar seçmeli derslerden bir tanesinden 1. kademe antrenörlük belgesi alabilir denmektedir.

Futboldan antrenörlük belgesi alabilir miyim?

Evet alabilirsiniz. 2003 yılına kadar B denlik verilirken UEFA güncellemelerinden sonra d denklik verilmeye başlandı. Futbol branşından belge almak isteyenlerin Türkiye Futbol Federasyonuna başvurmaları gerekmektedir.

Antrenör Eğitimi Yönetmeliğinin İlgili Maddesi:

Üniversitelerin Beden Eğitimi veya Spor Eğitimi Veren Yüksek Öğrenim Kurumlarından Mezun Olanlar

Madde 20 — Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olup herhangi bir spor dalında ihtisas eğitimi almayan ancak bir spor dalında seçmeli olarak eğitim alanlara, o dalda, I. Kademe (Yardımcı Antrenör) antrenörlük belgesi verilir.

Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarının antrenör eğitimi bölümü mezunlarına III. Kademe (Kıdemli Antrenör) antrenör belgesi verilir. III. Kademe (Kıdemli Antrenör) antrenör belgesini aldıktan sonra 3 yıl boyunca antrenörlük yaptığını ve ilgili spor dalında en az 2 seminere katıldığını belgeleyenlere, başvurusu halinde IV. Kademe (Başantrenör) antrenör belgesi doğrudan verilir.

Yönetmeliğin tamamını indirmek için tıklayınız...

Antrenörlük Belgesi talep ederken izlenecek yöntem için TIKLAYIN