image/svg+xml
image/svg+xml

Okçularımız Yozgat’tan kupayla döndü


Yüksekokulumuz öğrencileri Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen “2. Geleneksel Türk Okçuluğu” yarışmasından iki birincilik elde etti.

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin tarafından ikinci kez düzenlemiş olduğu "Tarih İçin Bir Ok At" temalı Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmasına 20 üniversiteden 200 sporcu katıldı. 18 yaş altı bireysel erkekler, 18 yaş altı bireysel kadınlar, engelsizler, minikler, kulüpler ve üniversiteler arası karma, bireysel erkekler ve bireysel kadınlar kategorilerinin yer aldığı yarışmalarda akademik danışmanlığını Yüksekokulumuz öğretim üyelerinden  Dr. Öğr. Üyesi Murat Kul’un yaptığı Üniversitemiz Geleneksel Okçuluk Kulübü, 224 puan toplayarak 30 Takım içerisinde ilk 10'a girdi.

Ayrıca bireysel kategoride yarışan öğrencimiz Üniversitemiz Geleneksel Okçuluk Kulübü Başkanı Miraç Makul, Üniversitelerarası bireysel yarışmalarda ve erkekler arası yarışmalarda en yüksek puanı toplayarak iki alanda birinci oldu. Yarışmaların sonunda kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri Yozgat Valisi Çakır ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey tarafından verildi.

Rektör Uzun tebrik etti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, aldıkları başarılardan dolayı Geleneksel Okçuluk Kulübü üyelerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Rektör Uzun, “Kadim tarihimizde önemli bir yere sahip olan okçuluk günümüzde küllerinden doğarak tekrar gençlerimize tanıtılmaktadır. Düzenlemiş oldukları ‘2. Geleneksel Türk Okçuluğu’ etkinliği ve bu spora vermiş oldukları desteklerden dolayı Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Salih Karacabey’e teşekkür ediyorum. Ayrıca aldıkları başarı sonuçlar ile göğsümüzü kabartan Üniversitemiz Geleneksel Okçuluk Kulübü öğrencilerine, onları yetiştiren Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Güçlü nezdinde kulübümüzün akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Kul ve tüm öğretim elemanlarına verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

  • Fakültemizden 75. Yıl Huzurevine Ziyaret

  • Fakültemizde Yapay Zeka Eğitimi Düzenlendi

  • Fakültemizde 2023 Yılı Genel Değerlendirme Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Fakültemizde Afet Farkındalık Eğitimi, Afetlerde Doğru Davranış Şekilleri ve Gönüllülük Eğitimi Verildi

  • BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi Karabük Üniversitesi Sosyalfest2024'te

  • Fakültemize Emeği Geçen Personelimiz Uğurlandı.

  • Başarılı Personellerimize Belgeleri Takdim Edildi

  • Fakültemiz Öğrencilerinden Bronz Madalya

  • FAKÜLTEMİZ TRT SPOR YILDIZ EKRANLARINDA

  • Fakültemiz Mezunu Zeynep YETGİL'den Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya