"Şampiyonların Hikayesi" Radyo Programımız Başladı

Yapımcı: Radyo 74 ve Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi İş birliği

Program Adı: Şampiyonların Hikâyesi

Program Yapıcısı ve Sunucu: Prof. Dr. Bilal DEMİRHAN / Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı

Teknik Ekip: Bayram TURİDİ

ÜLKE SPORUNA DEĞER KATAN ÜNİVERSİTE “BARÜ”

Bartın Üniversitesi Milli sporcular tarafından tercih edilme oranı Dünya ve ülke üniversiteleri dikkate alındığında oldukça yüksek oranlarda seyrettiği görülmekte. Halen Spor Bilimleri Fakültemizde öğrenim gören 986 öğrencimizin 127 si milli sporculardan oluşmaktadır. Bunların dışında 159 milli sporcumuzda üniversitemizden başarı ile mezun olmuştur. Bu sayılar oransal olarak değerlendirildiğinde öğrencilerimizin yüzde 13'ü milli sporculardan oluşmaktadır.

Milli sporcu öğrencilerimiz, uluslararası müsabakalarda toplam 89 madalya kazanmışlardır. Bu başarıların içinde Dünya şampiyonalarında 39 madalya (13 tanesi şampiyonluk), Avrupa şampiyonalarında 35 madalya (6 tanesi şampiyonluk) ve Balkan şampiyonalarında 15 madalya (4 tanesi şampiyonluk) bulunmaktadır.

Bu süreçte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN, sporu yarınlarımıza güçlü kılma yolunda büyük bir çaba göstermiş ve milli sporcu öğrencilere büyük destekler vermiştir. Öğrencilerimiz, Dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında birçok başarıya imza atarak ülkemize ve şehrimize gurur yaşatmışlardır. Sayın Rektörümüzün liderliğinde Üniversitemiz, bilim alanında dünya sıralamalarında hızla yükselirken, spor alanında da ülkemize önemli başarılar kazandırılarak taçlandırılmıştır. Bu ivmeyle Ülkemizin gelişimine ve kalkınmasına spor alanında değer katmaya devam edilecektir.

Milli sporcu öğrencilerimizin kamp ve müsabaka durumları göz önünde bulundurularak, katılım sağlayabilecek olanlar “Şampiyonların Hikayesi” adı altında gerçekleştirilecek radyo programları serisinde Radyo 74 aracılığıyla Bartın halkıyla buluşacaklardır. Bu etkinliklerin moderatörlüğünü Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal DEMİRHAN üstlenirken, teknik hazırlıklarını ve yayın yönetimini aynı zamanda başarılı bir eski radyocu olan Bayram TURİDİ gerçekleştirecektir.

PROGRAM

18 Nisan /19:00-20:00

Konuk: Kaan KAHRİMAN (Halter - Avrupa Şampiyonu)

20 Nisan /19:00-20:00