SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ SEVİM HANDAN YILMAZ EN İYİ SÖZEL BİLDİRİ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR

Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Manas Üniversitesinde, 11-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenen XII. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumuna Spor Bilimleri Dekanı Prof.Dr. Bilal Demirhan ve Dr. Öğretim Üyesi Sevim Handan YILMAZ' ın ve Türk Zeka Oyunu Mangala ve Türkiye’de Yapılan Bazı Geleneksel Güreşler; Yağlı Güreş, Kuşak Güreşi ve Aba Güreşi başlıklı bildiriler ile katılım sağlamışlardır. Uluslararası katılımcıların yer aldığı ve yoğun ilgi gören sempozyumda prof. Dr. Bilal DEMİRHAN ın oturum başkanlığı yaptığı sempozyumda, Dr. Öğr. Üyesi Sevim Handan Yılmaz 160 katılımcı arasından Türkiye’de Yapılan Bazı Geleneksel Güreşler; Yağlı Güreş, Kuşak Güreşi ve Aba Güreşi başlıklı bildiri ile en iyi sözel sunum ödülüne layık görülmüştür.
  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

• Fakültemiz Milli Sporcuları Gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına Dikti

• Spor Bilimleri Ailesi İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

• Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Serdar CEYHUN’un Projesi Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Tarafından Desteklenmeye Değer Bulundu.